<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=131264810859910&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cloud werkplekken zijn het cement voor de netwerkorganisatie

[fa icon="calendar'] 14 juli, 2017 / Geschreven door Victor Visser

In ons dagelijkse privéleven maken we al gebruik van de Cloud. We werken bijvoorbeeld met Wetransfer, Dropbox of Google docs. Waarom zou je dat als bedrijf dan ook niet doen? Momenteel werkt zo’n 50% van de Nederlandse bedrijven in de Cloud, de overige 50% heeft last van, wat wij noemen ‘cloudwatervrees’. Het zijn vaak de MKB-bedrijven die de overstap nog niet durven te zetten. Als je doorvraagt waarom dat is, dan komt het vaak neer op een gebrek aan kennis van de mogelijkheden. Een praktijkvoorbeeld helpt om de voordelen inzichtelijk te maken en de vrees weg te nemen.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

De ‘nieuwe’ ondernemer kan zonder duur kantoorpand

[fa icon="calendar'] 22 augustus, 2016 / Geschreven door Victor Visser

De ‘nieuwe’ generatie ondernemers ziet geen brood meer in grote kantoorgebouwen. Zij gaan in plaats daarvan voor kleinere kantoorruimtes in bedrijfsverzamelgebouwen. Werknemers komen daar periodiek bij elkaar en in de tussentijd wordt met de laptop, smartphone en tablet computer gewerkt. Zonder dat de productiviteit er onder lijdt. Het geheim? Zij maken allemaal gebruik van cloud werkplekken. Tijd en locatie spelen daardoor geen rol meer.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

De cloud werkplek 2.0 is gearriveerd!

[fa icon="calendar'] 15 augustus, 2016 / Geschreven door Victor Visser


Werken vanuit de cloud. Het heeft de nodige voordelen voor ondernemers. Zowel financieel (geen grote investeringen in ICT en betalen naar gebruik) als op het gebied van flexibiliteit (op- en afschalen via een muisklik). Het is dan ook niet verwonderlijk dat cloud computing in Nederland flink in de lift zit. En toch kan zelfs de huidige cloud werkplek nóg beter. Bij KPN, een partner van Trends ICT Groep, heeft men dat goed begrepen. Het resultaat? Op basis van vragen van zowel partners als MKB’ers heeft KPN de DeskHub ontwikkeld: de volgende generatie cloud werkplek.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Onderzoek leert: ondernemers kunnen veel winnen met mobiel werken

[fa icon="calendar'] 28 juli, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Mobiel werken. Werknemers zijn er dol op en ondernemers zien langzamerhand dat het concrete resultaten oplevert. Er is nog wel een flinke ruimte voor verbetering. Dat concludeert het prestigieuze marktonderzoeksbureau IDC tenminste na een uitgebreid onderzoek onder HR-professionals bij Europese bedrijven. Waar ligt dat aan?

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Werken in de cloud: wat te doen met oude software?

[fa icon="calendar'] 21 juli, 2016 / Geschreven door Victor Visser

De cloud werkplek biedt ondernemers de kans om zonder torenhoge investeringen de meest moderne applicaties te gebruiken. Zij genieten zo van de ICT-lusten zonder de traditionele financiële lasten. Maar er zijn genoeg ondernemers die ooit speciale software op maat voor hun bedrijf hebben laten maken. Of die nog steeds werken met oudere programma’s. Hoe zit het daarmee? Kunnen die ook in de cloud?

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Zelf investeren in ICT? Hoeft niet meer dankzij de cloud werkplek!

[fa icon="calendar'] 13 juli, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Een groot deel van de ondernemers denkt er tegenwoordig niet meer aan om zelf auto’s aan te schaffen voor de medewerkers. Of om eigen monteurs in dienst te nemen voor het onderhoud van een wagenpark. Auto-onderhoud is veelal niet hun kernactiviteit. Dus waarom zou je zelf auto’s en monteurs willen hebben? Het alternatief is leasen, wat meer en meer een ‘betaal-naar-gebruik’-model krijgt. Hetzelfde geldt voor de ICT. Waarom zelf netwerkservers, software en ICT’ers in huis hebben als het ook efficiënter, flexibeler en goedkoper kan?

 

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Cloud werkplek: veilig werken? Gebruik het gezond verstand!

[fa icon="calendar'] 06 juli, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Eenvoud, gemak en flexibiliteit. Het zijn de drie belangrijkste kenmerken van de cloud werkplek. Met een laptop, smartphone of tablet computer en een internetverbinding is het voortaan mogelijk om overal en altijd te werken. Tegen inzichtelijke en lage kosten. Maar het moet wel op een veilige manier gebeuren. Zodat cybercriminelen, hackers en andere kwaadwillenden geen toegang tot applicaties en bedrijfsgegevens krijgen. Ongeacht de plek en het tijdstip dat je aan het werk bent.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Cloud werkplek: mobiel ondernemen is de standaard!

[fa icon="calendar'] 27 juni, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Flexibiliteit, snelheid en wendbaarheid zijn tegenwoordig drie belangrijke eigenschappen voor een bedrijf. Vaste, fysieke werkplekken zijn dan ook steeds minder aan de orde. Waar vroeger kantoortuinen vol bureaus en pc’s waren te vinden, zijn vandaag de dag meer en meer flex-werkplekken te vinden. Ook zie je dat mensen nauwelijks of zelfs helemaal meer naar kantoor komen. Drie ontwikkelingen maken dat mogelijk: de opmars van krachtige mobiele apparaten, de aanwezigheid van goede (draadloze) internetverbindingen én de komst van de cloud werkplek.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Meer flexibiliteit voor minder kosten? Het kan met de cloud werkplek!

[fa icon="calendar'] 18 juni, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Meer kunnen voor minder geld. Het is de droom van menig ondernemer. Met de cloud werkplek is het een droom die werkelijkheid wordt. Werken vanuit de cloud levert meer flexibiliteit op tegen lagere ICT-kosten.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Overstappen naar de cloud: het kan simpel!

[fa icon="calendar'] 10 juni, 2016 / Geschreven door Victor Visser

De beloftes van cloud computing zijn aantrekkelijk voor ondernemers: minder kosten, minder kopzorgen over de ICT en meer flexibiliteit. Voor startende bedrijven is de cloud zelfs bijna een voorwaarde geworden. Maar niet iedereen is een beginnende ondernemer. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren voordat een ‘gewoon’ bedrijf dat al eigen ICT-spullen heeft, kan overstappen naar de cloud?

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]