<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=131264810859910&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Help, mijn telefoons zijn gehackt!

[fa icon="calendar'] 11 maart, 2016 / Geschreven door Victor Visser


Hackers die zich meester weten te maken van speciale telefoons waarmee bedrijven via internet kunnen bellen, de zogenoemde Voice over IP- toestellen. Vervolgens gaan diezelfde hackers volop bellen met dure, al dan niet buitenlandse, betaalnummers waar zij weer financieel van profiteren. Of luisteren zij vertrouwelijke telefoongesprekken af. Zonder dat iemand het door heeft. Totale onzin? Helaas niet.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Datalekken kan een ondernemer de kop kosten

[fa icon="calendar'] 04 maart, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Het komt helaas steeds meer voor: hackers die gegevens over klanten en medewerkers van bedrijven weten te bemachtigen. Of een USB-stick met gevoelige informatie die op de achterbank van een taxi wordt vergeten. Dergelijke incidenten zijn op zich al vervelend genoeg. Maar sinds 1 januari 2016 kan het ook nog extra nadelige financiële schade opleveren in de vorm van een boete opgelegd door de Nederlandse overheidsinstantie Autoriteit Persoonsgegevens. Want sinds begin dit jaar is er een wettelijke meldplicht voor organisaties als er sprake is van een zogenoemd ‘datalek’. Wie dat achterwege laat, kan een sanctie krijgen van maximaal 820.000 euro.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Cyber security voor het bedrijf regelen? Volg dit stappenplan!

[fa icon="calendar'] 25 februari, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Een geslaagde inbraak op de bedrijfssystemen en niet alleen ligt het klantenbestand ‘op straat’, maar ook kan het nog andere negatieve financiële gevolgen hebben. Al was het maar vanwege een onlangs doorgevoerde wet die over datalekken gaat. In het ergste geval moet een ondernemer een boete betalen die tot vier procent van de jaaromzet kan oplopen. Meer dan ooit, is het zaak om de cyber security op orde te hebben.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]