<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=131264810859910&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cybersecurity week en het MKB

[fa icon="calendar'] 27 september, 2017 / Geschreven door Victor Visser

In de laatste week van september staat Nederland internationaal in de spotlights rondom het thema digitale veiligheid. De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta, in samenwerking met de Gemeente Den Haag, InnovationQuarter, Deloitte en The Hague Convention Bureau en meer dan 80 partners.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Wat we van Asterix en Obelix kunnen leren over cybersecurity

[fa icon="calendar'] 11 september, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Rare jongens die Romeinen, was altijd het motto van Obelix. Maar eigenlijk waren ze zo gek nog niet. Blijkbaar gebruikte het Romeinse leger elke dag een nieuw wachtwoord, dat per kleitablet werd verspreid en dat soldaten moesten gebruiken om zich te identificeren bij het tegenkomen van de wacht – vandaar ook de term ‘wachtwoord’.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Stap veilig de cloud in

[fa icon="calendar'] 28 augustus, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Werken met software en gegevensopslag via de cloud, is een prima manier om cybercriminelen de baas te blijven. De ICT-dienstverleners die cloud-oplossingen aanbieden, is namelijk veel gelegen aan een optimale beveiliging van hun datacenters. Zo hebben zij experts in dienst, die zich uitsluitend bezighouden met e-security: van implementatie tot en met de controle op ongewenste ‘bezoekers’. Ook volgen zij de meest recente e-securityontwikkelingen op de voet. Dat laatste is letterlijk een dagtaak: cybercriminelen en hackers komen dagelijks met een ongekend hoog aantal nieuwe bedreigingen op de proppen. Toch moet een ondernemer zelf ook een paar zaken op orde hebben. Wij hebben in deze blog een handige checklist samengesteld voor een veilige transitie naar de cloud.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe ziet het cybersecurity beeld van Nederland 2017 eruit?

[fa icon="calendar'] 14 augustus, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Er lijkt geen week voorbij te gaan of een nieuw geval van cybercriminaliteit duikt op. Bij deze aanvallen, waarvan Petya de laatste was, zijn ook veel Nederlandse computers van grote bedrijven en (semi) overheden getroffen. Dit roept de vraag op: Hoe staat het eigenlijk met de cybersecurity in Nederland?
In deze blog een samenvatting van het rapport van De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) over de online weerbaarheid van Nederland. Het geeft een helder antwoord op deze vraag.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Wist u dat medewerkers de zwakste schakel zijn in e-security?

[fa icon="calendar'] 30 mei, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Ondernemers wisten het vermoedelijk nog niet, maar hun medewerkers zien zichzelf als dé zwakke plek als het gaat om de beveiliging van IT-systemen binnen het bedrijf. Het is één van de uitkomsten van een recent onderzoek onder 992 Nederlandse consumenten met een kantoorbaan.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Digitale veiligheid: wachtwoorden stammen uit het dinosauriërstijdperk

[fa icon="calendar'] 19 mei, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Wachtwoorden. Nagenoeg iedereen, particulier of zakelijk, heeft er dagelijks mee te maken. Het zijn essentiële veiligheidsmaatregelen om bijvoorbeeld inkopen te doen via webshops of om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk en de bedrijfsdata. Je zou denken dat mensen daarom extra veel aandacht besteden aan het bedenken van moeilijke wachtwoorden. Het tegendeel is echter waar.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Het is slecht gesteld met de cybersecurity in Nederland!

[fa icon="calendar'] 02 mei, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Het is niet al te best gesteld met de cybersecurity van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven. Ondanks het feit dat Nederland één van de meest ICT-intensieve economieën ter wereld is, hebben hackers en cybercriminelen hier een relatief ongedwongen leventje. Die schokkende conclusie heeft de toonaangevende onderzoeksinstelling Rathenau Instituut onlangs getrokken na een studie naar de ICT-kwetsbaarheid van Nederland.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Ondernemers hebben wél iets te verbergen!

[fa icon="calendar'] 21 april, 2017 / Geschreven door Victor Visser

‘Wij hebben niets te verbergen’ of ‘Wij doen niets illegaals’. Zomaar twee zinnen die je vaak hoort als het gaat om privacy en cybersecurity. Bijvoorbeeld wanneer er nieuwe security maatregelen op Schiphol worden doorgevoerd. Maar is dat wel zo? Hebben wij niets te verbergen of is een bepaalde mate van privacy wel zo prettig? 

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Ondernemers zorg dat de e-security op orde is!

[fa icon="calendar'] 08 september, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Ondernemers doen er goed aan om de e-security van hun bedrijf op orde te hebben. De risico’s van wagenwijd openstaande virtuele voor- en achterdeuren zijn namelijk levensgroot.

Nederlandse bedrijven en overheidsinstanties lopen jaarlijks circa 10 miljard euro schade op als gevolg van cybercriminaliteit. Daarbij gaat het om zowel de directe als indirecte kosten. Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door adviesbureau Deloitte, blijkt dat reputatieschade als gevolg van een cyberaanval hoge kosten met zich meebrengt.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]