<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=131264810859910&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

E-security: wat zijn de cyberrisico’s voor de MKB-ondernemer?

[fa icon="calendar'] 05 januari, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Wie televisieprogramma’s zoals ‘Zembla’ en ‘Opgelicht’ heeft gezien, weet inmiddels dat cybercriminaliteit een groot probleem vormt. Helaas blijkt dat, ondanks dit gevaar, de meeste bedrijven niet weten waar hun zwakke plekken zitten. Bovendien denken ondernemers in het MKB een te kleine vis te zijn voor cybercriminelen, maar uit recente strafrechtelijke onderzoeken blijkt het tegenovergestelde. Juist het MKB is een belangrijk doelwit van cybercriminelen.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

E-security: Voorkom gegijzelde gegevens!

[fa icon="calendar'] 15 december, 2016 / Geschreven door Victor Visser

“U heeft nog een onbetaalde nota. Indien u niet binnen 48 uur betaalt, dan schakelen wij deurwaarders in. Klik hier om de nota in te zien.” Mailtjes met dit soort teksten zijn meestal niet te vertrouwen. Wie op de link klikt, haalt vaak kwaadaardige software binnen met desastreuze gevolgen. Het is het slecht geschreven Nederlands dat malafide mailtjes vaak nog verraadt. Maar cybercriminelen worden steeds beter én krijgen meer taalgevoel. Gelukkig zijn er manieren waarop ondernemers zich er tegen kunnen wapenen.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]