<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=131264810859910&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Klantbeleving: welke 3 eisen heeft de klant van nu?

[fa icon="calendar'] 06 oktober, 2017 / Geschreven door Victor Visser

De afgelopen jaren hebben verschillende trends en ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opgevolgd. Om te blijven concurreren moeten bedrijven kunnen meebewegen, ook in de relatie met de klant. Die is de afgelopen jaren flink veranderd want het devies ‘business as usual’ als werkwijze volstaat niet meer. Tegenwoordig geldt: wat klanten gisteren nog prima vonden, blieven ze de volgende dag niet meer. Daarom gaan we in dit blogartikel eens kritisch naar klantenrelaties kijken. Want, wat wil de klant van nu en hoe kun je daar als bedrijf met ICT op in spelen op in spelen?

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Veilig ondernemen vanuit de cloud

[fa icon="calendar'] 29 augustus, 2016 / Geschreven door Victor Visser


Hackers die inbreken op bedrijfscomputers en er vervolgens vandoor gaan met vertrouwelijke gegevens over klanten. Het afgelopen jaar hebben dit soort voorvallen bijna wekelijks de pers gehaald. Cybercriminelen worden niet alleen actiever: zij komen ook met steeds slimmere manieren om de ICT-huishouding van bedrijven binnen te dringen. Volgens experts is het een wapenwedloop waar de gemiddelde ondernemer het onderspit zal delven. De oplossing is echter simpel: stop bedrijfskritische gegevens in de cloud.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Thuiswerken zorgt voor meer productiviteit

[fa icon="calendar'] 22 april, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Waar zijn medewerkers het meest productief? Is dat op kantoor, onderweg of thuis? Een in februari dit jaar door het marktonderzoeksbureau No Ties uitgevoerd onderzoek wijst uit dat maar liefst 65 procent van de medewerkers in Nederland zegt productiever te zijn als zij thuiswerken voor hun werkgever. Toch is het zogenoemde ‘Nieuwe Werken’ met name bij het Kleinbedrijf nog niet op grotere schaal doorgevoerd. De voornaamste reden? Ondernemers denken dat het (te) hoge investeringen vergt om er voor te zorgen dat zijn personeel kan (samen)werken zonder dat het uitmaakt waar de werkplek staat. Een onterechte vrees, zo blijkt echter uit de praktijk.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Aantrekkelijk blijven voor generatie Y werknemers?

[fa icon="calendar'] 08 april, 2016 / Geschreven door Victor Visser


Millennials, Net Generation, Generation Next, Echo Boomers of de Generatie Y: het zijn verschillende labels die allemaal betrekking hebben op kinderen die ruwweg in de periode 1983 tot 2000 zijn geboren. Over de gemene deler van de millennials is gelukkig wel overeenstemming. Zij zijn allen met technologie opgegroeid en zien het als de gewoonste zaak van de wereld dat hen alle mogelijke ICT-middelen ter beschikking staan. Een deel van hen is al op de arbeidsmarkt actief en de rest gaat in de eerstvolgende jaren op zoek naar een baan. En dat kan aardig wat consequenties hebben voor ondernemers.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Overal werken en optimaal bereikbaar zijn

[fa icon="calendar'] 01 april, 2016 / Geschreven door Victor Visser


Het is een zegen van deze tijd: de werkplek is niet noodzakelijkerwijs meer aan tijd en plaats gebonden. Mobiele apparaten zijn inmiddels zo geavanceerd en krachtig geworden dat het niet meer nodig lijkt te zijn om voor een bureau-pc te zitten of om een laptop mee te sjouwen. Medewerkers kunnen nu via WiFi of mobiel internet hun e-mail checken (en meer) met hun smartphone of aan een document werken via hun tablet computer. Mits de onderneming in kwestie cloud computing heeft omarmd, want dat is daarbij wel een vereiste. En dat doen zij ook massaal, zo blijkt uit diverse onderzoeken.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Toekomstbestendig communiceren? Gebruik de cloud!

[fa icon="calendar'] 28 januari, 2016 / Geschreven door Victor Visser


De tijd is voorbij dat mensen via een brief (wie kent die nog?) met een bedrijf communiceerden. Een telefoontje is voor een consument ook al niet meer de enige manier om snel contact op te nemen met een vraag of een klacht. Facebook, e-mail, Twitter, LinkedIn, WhatsApp en zelfs videobellen: de klant kan op alle mogelijke manieren bij een onderneming ‘aankloppen’. De deur niet open doen, is geen optie: dat kost immers klanten. Hoe biedt een ondernemer daar het hoofd aan? Want het kan behoorlijk in de papieren lopen als er in al die technologieën moet worden geïnvesteerd. De cloud biedt hier de oplossing: totaalcommunicatie zonder financiële hoofdpijn.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Ondernemen zonder hoofdpijn over ICT-kosten?

[fa icon="calendar'] 12 januari, 2016 / Geschreven door Victor Visser


Transparantie en inzicht. Het zijn twee zaken die ondernemers het meest waarderen bij het gebruik van software uit de cloud. De kosten van (werkplek)automatisering zijn plotseling niet meer gehuld in mysterie: voortaan is precies te zien wat de ICT kosten per werknemer zijn. En er zijn meer kostenvoordelen.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Beter samenwerken dankzij de cloud

[fa icon="calendar'] 30 december, 2015 / Geschreven door Victor Visser


Van negen tot vijf op kantoor werken? Dat hoeft niet meer dankzij de komst van cloud computing. Voortaan maakt het niet meer uit waar uw medewerkers aan de slag zijn. In het bedrijfspand, thuis of onderweg? Het is om het even, aangezien zij altijd bereikbaar zijn onder één telefoonnummer, zonder dat het uitmaakt of zij een vast telefoontoestel of de smartphone voorhanden hebben. Ook kunnen zij overal en altijd bij de bedrijfsapplicaties en –gegevens. Dat heeft echter potentiële nadelen. Gelukkig zijn die – ook met behulp van cloud diensten – te voorkomen.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Nooit meer klanten teleurstellen: optimaal bereikbaar zijn

[fa icon="calendar'] 24 december, 2015 / Geschreven door Victor Visser


Thuis en onderweg: privé zijn wij inmiddels nagenoeg altijd en haast vanzelfsprekend online en optimaal bereikbaar. Even WhatsAppen en met een half oog naar Facebook kijken, vervolgens iets Twitteren en onderweg een telefoontje plegen. Maar hoe zit dat in uw onderneming? Is iedereen daar wel altijd en overal optimaal bereikbaar? En hebben zij dan ook de juiste informatie voorhanden en beschikbaar om klanten goed te woord te staan? Zijn de zakelijke communicatiekosten nog wel van deze tijd? Vragen waar veel ondernemers, terecht, mee worstelen. Het antwoord is gelukkig inmiddels voorhanden: ‘totaalcommunicatie vanuit de cloud’.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]