<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=131264810859910&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Stap veilig de cloud in

[fa icon="calendar'] 28 augustus, 2017 / Geschreven door Victor Visser

Werken met software en gegevensopslag via de cloud, is een prima manier om cybercriminelen de baas te blijven. De ICT-dienstverleners die cloud-oplossingen aanbieden, is namelijk veel gelegen aan een optimale beveiliging van hun datacenters. Zo hebben zij experts in dienst, die zich uitsluitend bezighouden met e-security: van implementatie tot en met de controle op ongewenste ‘bezoekers’. Ook volgen zij de meest recente e-securityontwikkelingen op de voet. Dat laatste is letterlijk een dagtaak: cybercriminelen en hackers komen dagelijks met een ongekend hoog aantal nieuwe bedreigingen op de proppen. Toch moet een ondernemer zelf ook een paar zaken op orde hebben. Wij hebben in deze blog een handige checklist samengesteld voor een veilige transitie naar de cloud.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Zo voorkomen ondernemers BYOD ‘Bring your own Disaster’

[fa icon="calendar'] 13 mei, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Het is de droom van menig financieel directeur én ondernemer: werknemers die hun privé aangeschafte laptops, smartphones en tablet computers ‘voor de zaak’ gebruiken. Want dat scheelt weer aardig wat investeringen in hardware. En toch brengt deze ‘Bring your own Device’-trend (kortweg ‘ByoD’) ook de nodige risico’s met zich mee. Die gelukkig grotendeels zijn af te dekken. Zonder dat er daar weer torenhoge kosten aan verbonden zijn.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Back-ups: vals gevoel van veiligheid?

[fa icon="calendar'] 29 april, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Er zijn van die dingen waar de meeste ondernemers niet echt warm voor lopen. De belastingaangifte is daar één van. Het maken van back-ups van de bedrijfsgegevens is een andere. De belastingaangifte makkelijker en goedkoper te maken, is een redelijk onbegonnen zaak. Helaas. Maar het veiligstellen van de bedrijfsgegevens die op diverse computersystemen zijn opgeslagen, is echter wel makkelijker en goedkoper te maken. Via de cloud.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Datalekken kan een ondernemer de kop kosten

[fa icon="calendar'] 04 maart, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Het komt helaas steeds meer voor: hackers die gegevens over klanten en medewerkers van bedrijven weten te bemachtigen. Of een USB-stick met gevoelige informatie die op de achterbank van een taxi wordt vergeten. Dergelijke incidenten zijn op zich al vervelend genoeg. Maar sinds 1 januari 2016 kan het ook nog extra nadelige financiële schade opleveren in de vorm van een boete opgelegd door de Nederlandse overheidsinstantie Autoriteit Persoonsgegevens. Want sinds begin dit jaar is er een wettelijke meldplicht voor organisaties als er sprake is van een zogenoemd ‘datalek’. Wie dat achterwege laat, kan een sanctie krijgen van maximaal 820.000 euro.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Cyber security voor het bedrijf regelen? Volg dit stappenplan!

[fa icon="calendar'] 25 februari, 2016 / Geschreven door Victor Visser

Een geslaagde inbraak op de bedrijfssystemen en niet alleen ligt het klantenbestand ‘op straat’, maar ook kan het nog andere negatieve financiële gevolgen hebben. Al was het maar vanwege een onlangs doorgevoerde wet die over datalekken gaat. In het ergste geval moet een ondernemer een boete betalen die tot vier procent van de jaaromzet kan oplopen. Meer dan ooit, is het zaak om de cyber security op orde te hebben.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]

Cybersecurity is geen luxe: het is noodzaak!

[fa icon="calendar'] 15 februari, 2016 / Geschreven door Victor Visser


Cybercriminaliteit rukt meer en meer op. Ook MKB-bedrijven zijn er niet veilig voor. Voor kwaadwillende hackers is er ook bij hen genoeg te halen. Gestolen bedrijfsgeheimen kunnen bijvoorbeeld al aardig wat opleveren. En onbeperkte toegang tot het internetbankieren van de onderneming is evenmin te versmaden. Cybersecurity is inmiddels geen luxe meer: het is een absolute noodzaak.

Lees meer [fa icon="long-arrow-right"]